Chez Jem Safaritenten
Chez Jem Safaritenten
Check beschikbaarheid

Activiteiten bij Chez Jem en in de omgeving

Wil je naast relaxen en genieten ook nog iets actiefs gaan doen, dan volgt hier onder een lijstje met voorbeelden van activiteiten bij Chez Jem en in de omgeving.

Programma Chez Jem

Aankomstdag
Eenvoudige, lekkere welkomstmaaltijd (€15 p.p*, kinderen to 11 jaar €10,-).
De aanvang van deze maaltijd wordt aangepast aan uw aankomsttijd en kan variëren tussen 18u en 21u

Table d'hotes, Franse avond
Gezellige Franse Avond, genieten van gerechten uit de streek. Uw 3-gangen diner wordt met zorg bereid en begeleid met prachtige chansons! Genieten van een heerlijk avond in franse sferen. (€20 p.p* kindermenu: €12,50 )

Forelmiddag en Forel BBQavond
Inclusief vervoer per landrover, hengel, aas en uitleg over het vissen op en het schoonmaken van forel (€12,50 p.p). Aansluitend een leuke forel BBQ (€15). Bent u geen visliefhebber? Geen nood, we hebben altijd een alternatief recept (3 gangen €17,50,- p.p*)

Pizza avond
1 keer per week is het pizza avond. Lekker genieten van een al dan niet zélf gemaakte pizza die voor u wordt gebakken in een échte pizza oven (12,50€).

Baby's t/m 1 jaar gratis

* inclusief brood

Download hier onze drankenkaart

Dagelijkse activiteiten

Iedere dag kunt u lekker zwemmen, een partijtje jeu de boules spelen, relaxen bij het riviertje of een spelletje 'Kubb' spelen.

Heeft u zelf ook een leuk idee voor een activiteit?

Laat het ons weten, we staan altijd open voor goede plannen en leuke initiatieven.  We hebben een uniek terrein, zeer veel ongerepte natuur, zonder directe buren. Dit kan voor ongekende mogelijkheden zorgen. Echter de ongekende rust, die laten we liever wel intact.

Boodschappen doen:

Op 5 min. rijafstand bevindt zich een kleine Vival supermarkt in Le Breuil. Grotere supermarkten, zoals Carrefour en Intermaché vindt u in Lapalisse, zo'n 10 minuutjes met de auto. Adressen en openingstijden van deze winkels vindt u in ons informatiemapje in uw accommodatie.

Landrover Jemtours

eten

Pizza avond

Samen eten

klimpark


Activiteiten in de omgeving

 

Weekmarkten

In de directe omgeving van Chez Jem zijn er twee weekmarkten.

Maandagochtend in Le Mayet de Montagne en donderdagochtend is het markt in Lapalisse. U kunt er heerlijke kaasjes, worstjes en andere locale producten kopen.

Tevens vindt u in deze twee stadjes de grotere supermarkten Afstand zo'n 15 km (ook op zondagochtend geopend)

markt

Uit eten

In de omgeving van Chez Jem bevinden zich meerdere restaurantjes om uit eten te gaan. Er zijn restaurantjes in alle prijscategoriën. Er is voor ieder wat wils Hiervoor moet u echter wel met de auto op pad. Afstand zo'n 15km.

Wilt u liever niet met de auto onderweg, dan kunt u ook gezellig aanschuiven bij onze eigen brasserie, waar we diverse keren per week een table d'hotes organiseren.

Uit eten

Brocante (rommelmarkt)

In het seizoen zijn er vrijwel iedere zaterdag en zondag in de directe omgeving brocante markten. We hebben een programma voor u klaar liggen bij de receptie. Kijk ook alvast op Brocabrac voor meer informatie.

Brocante

Karpervissen en 4x4 rijden

Op zo'n 16km afstand kunt u op 4 grote karpervijvers gaan vissen en/of een stoer 4x4 traject rijden in een echte terreinwagen. Een hele leuke outdoor uitdaging voor het hele gezin.

karpervissen

Wandelen

Eén of meerdere van de uitgestippelde wandelroutes volgen, of gewoon je neus achterna, er zijn volop wandelmogelijkheden in de directe omgeving. Indien er interesse is, kunnen we een GPS-tocht organiseren, waarbij u met behulp van uw eigen GPS-apparaat navigeert naar een lunchmand die we op een leuke plek hebben verstopt. Er zijn vele geocaching mogelijkheden en wij hebben een aantal wandelroutes voor u klaarliggen ! U kunt ze hieronder alvast downloaden en bekijken.

Ballade Chateauroux Circuit des Gueules Noirs
Ballade Christopherins Circuit du Bois Bouquet
Wandelen

Fietsen

Fietsmogelijkheden zijn er volop in de directe omgeving. Bossen, heuvels en paden zijn er meer dan voldoende!! Zowel voor de mountainbiker als de racefietsers onder ons zijn er mooie mogelijkheden.

Het eerste stuk naar de hoofdweg is een uitdaging! Wie heeft een goede conditie, of wie wil er juist aan gaan werken? Er zijn volop mogelijkheden voor beginners en gevorderden.

Voor de recreatieve fietsers onder ons zijn er in de buurt elektrische fietsen te huur. Neem contact op met Ingrid van Le Bois du Four voor informatie.

 

Fietsen

Auto tourtochten door de Montagne Bourbonnaise

Er zijn drie prachtige auto / motor routes voor u uitgezet. Download hieronder de pdf files van deze circuits. Ook kunt u een autopuzzeltocht volgen, die het autorijden zeker een extra dimensie geeft.

Circuit 1 Circuit 2 Circuit 3

auto tour

Vichy, shoppen en bewonderen

Vichy is de hoofdstad van het departement Allier en ligt op 35 min. afstand aan de rivier Allier. Het is een oude stad met veel karakter. Sjieke winkelstraten en kuur-hotels wisselen elkaar af. Prachtige bouwstijlen en met zijn interessante geschiedenis, zeker een bezoek waard. Hier vindt u meer informatie over Vichy

vichy

Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise ligt in het zuidoosten van Allier, ten zuiden van de Sologne Bourbonnaise en ten oosten van Pays de Sioule. De streek is herkenbaar aan zijn typische bouwstijl, je kunt er de Dushambais eend of de Charroux mosterd proeven, vergezeld van een wiite St Pourçainwijn.

Wanneer je er bent, moet je zeker een van de boerderijproducten proberen: vleeswaren, honing, jam, geitenkaas, brood en kruiden. Je kunt ervoor terecht in la maison du patrimoine in Châtel-Montagne, in la Maison de la vallée du Sichon in Ferrières-sur-Sichon, in les Airelles in Laprugne, in l’Huilerie à noix in La Guillermie en in la maison de la Montagne Bourbonnaise in Mayet-de-Montagne.
Bekende producenten in de streek staan klaar om hun specialiteiten aan te bieden: meerdere producenten van geitenkaas in Arfeuilles, Tante Angela in Arronnes met haar jam, de viskwekerijen in Ferrières-sur-Sichon, de herten en struisvogels in Randier, of de bisons in Monts de la Madeleine. Hier vindt u meer informatie over Montagne Bourbonnaise.

Chatel montagne

Vulkaan Puy de Dôme

Op een afstand van 95 km vind je de Puy de Dôme. Dit is een gedoofde vulkaan die via een naar de top cirkelend pad beklommen kan worden. Schitterend uitzicht en indrukwekkende natuur. Er is ook een leerzaam park Vulkania. Hier vindt u meer informatie over Puy de Dôme

Puy de Dome

Avonturenpark

In St. Clement (30 min) vindt u Forêt Avonture. In dit zeer uitgebreide klimpark kunt u naar hartelust klimmen en tokkelen. Er zijn verschillende vaardigheidsniveaus uitgezet. Het is een avontuur in en tussen de bomen met uitzicht over het Plan d'eau van St. Clement. Hier vindt u meer informatie over Forêt Avonture.

Foret Avonture St. Clement

Paardrijden

Niet ver bij ons uit de buurt wordt een zeer goed verzorgde manege gerund. Hier kunnen buitenritten worden gemaakt voor beginners en (ver)gevorderden. Voor reserveringen kunt u terecht bij de receptie van Chez Jem.

Paardrijden

Vissen

'Onze' rivier La Besbre biedt mogelijkheden om te vissen en vlieg-vissen. Vergunningen zijn noodzakelijk en verkrijgbaar bij de locale viswinkel en onze receptie.

Forellen is een hele kunst en een flinke uitdaging!

Eén keer per week organiseren we een leuke vismiddag voor beginners en gevorderden. Aansluitend is er 's avonds een gezellige Forel BBQ avond. Meer informatie vind je hier.

Vissen

 

Nog meer activiteiten zijn te vinden op diverse internet websites, bv. www.allez-allier.com

 

Chez Jem Safaritenten
Home Over ons Fotogalerij Safaritenten Vakantiehuisje Activiteiten Prijzen Reserveren Contact opnemen Safaritenten Homepage Safaritenten Informatie Locatie in Frankrijk